tisdag 6 oktober 2009

POTTHOLMEN - EN NY STADSDEL I KARLSKRONA

Vi gör Karlskrona mer attraktivt:
En ny attraktiv stadsdel i Karlskrona ska skapas i ett samarbete mellan Karlskrona kommun och Kärnhem AB. Stadsdelen ska innehålla blandade funktioner med ca 200 bostäder tillsammans med kontor och butiker. Den befintliga järnvägsstationen ska förbättras och samordnas med en ny busstation. På det nuvarande busstorget Kungsplan planeras ett nytt stadsbibliotek. I ett centralt läge skall även en kontorsbyggnad till World Trade Center finnas. Helheten ska upplevas som en attraktiv stadsdel och vara en naturlig del av Karlskrona.

Tanken med World Trade Center:
World Trade Center Sydost ska främja internationella affärsrelationer, främst i Östersjöregionen och Östeuropa och stärka näringslivet och samhällsutvecklingen i regionen. I WTC ska faciliteter finnas som skapar en naturlig mötesplats för företag och organisationer. Kontor, utställnings- och konferensanläggningar samt andra lokaliteter av mycket hög klass skall finnas här. Ambitionen och målsättningen med projektet är att skapa en helhet i området som ger Karlskrona ytterligare mervärden.

Kärnhem AB:
Huvudman för WTC-organisationen i Sydost är Kärnhem AB. Verksamheter kommer att drivas genom en organisation med kontor i Växjö, Kalmar och Karlskrona. En av grundpelarna för WTC är att skapa en plattform för ekonomisk utveckling. Detta ska bl a göras genom konkreta affärsuppdrag, men också genom anordande av seminarier, workshops mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar