tisdag 6 oktober 2009

STATEGI ÖVERSIKTSPLAN 2030

En översiktsplan är kommunens vision för den framtida utvecklingen för Karlskrona och sträcker sig 20 år fram i tiden.

Nu finns det ett färdigt förslag till STRATEGI ÖVERSIKTSPLAN 2030 som ska klubbas i Kommunfullmäktige augusti 2010.

Idag kan man gå in på Kommunens hemsida på ett Diskussionsformun och diskutera och ge sina synpunkter. Självklart är våra kommuninvånares åsikter de värdefulla när vi ska fastställa Översiktsplanen i Kommunfullmäktige i augusti 2009. Dessutom har det varit ett antal möten med kommuninvånare och flera ska det bli under hösten. Bra att man kör medborgardialoger i olika forum för att nå olika målgrupper!

Självklart ä det viktigt med en långsiktig och hållbar markstrategi för den fortsatta utvecklingen av mark- och vattenanvändningen i kommunen. Översiktsplanen sträcker sig 20 år framåt i tiden.

Sedan översiktsplanen från 2002 antogs har Karlskrona kommun haft en stark tillväxt. Befolkning har ökat med cirka 2000 personer de senaste tio åren och förväntas öka med ytterligare cirka 2900 personer de närmaste tio åren. Det ger en stor efterfrågan på bostäder, skolor, arbetsplatser och service.

Strategi:
Hur ska Karlskrona kommun kunna utvecklas vidare som ett hållbart samhälle och hur kan vår miljöpåverkan kan minska. Kommunen måste kunna fortsätta växa och vara attraktiv för boende och näringsliv med bevarad kulturell identitet och värdefulla miljöer. Vi behöver helt enkelt hushålla med mark och vatten. Man har jobbat utifrån förtätning, funktionsblandning, kollektivtrafik, fjärrvärme, grönstrukturplanen, infrastruktursatsningar och landsbygd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar